tiistai 23. helmikuuta 2010

Nuortenviikonloppu 19.-21.2. Tampere-Helsinki

Tampereen p. Ristin ja Helsingin p. Marian katolisten seurakuntien nuoret onnistuivat jälleen järjestämään hienon yhteisen nuortenviikonlopun helmikuussa. Tasan kuukauden päästä 19.-20.3. on luvassa seuraava, joten toivottavasti nämä kuvat saavat lukijat vakuuttumaan mukaan tulemisen kannattavuudesta!:) Lahdesta asti tullut Pasi oli ainakin näin innoissaan, eikä Battery-energiajuomalla ollut asian kanssa mitään tekemistä!

Tampereella saamme aina yöpyä seurakuntasalissa, ja tällä kertaa majailijoita oli kymmenkunta. Kuvassa Henrik ja Martina Juhola paparazzi ja vanhojentanssija Iris Müllerin ympärillä. Toisessa kuvassa pyhä Markku pyhityy edelleen tarjoamalla siivoustyötään jonkin jalon tarkoituksen puolesta.
Virallistakin ohjelmaa oli toki järjestetty. Perjantai-illan aluksi klo 18 isä Benjamin Durham vietti tridentiinisen messun, minkä hän teki myös sunnuntaina p. Henrikin kirkossa klo 16. Jotkut nuorista osallistuivat myös siihen mm. lumiuinnin (koskee vain allekirjoittanutta) ja luistelun/kiekkoilun jälkeen.

Perjantain vanhan messun jälkeen Tampereen nuortenilta isännöi ensimmäistä kertaa ekumeenista puhujavierasta. Kunnian sai Jasu Markkanen, joka puhui ansiokkaasti Jeesuksen elämästä. Hän sai myös myytyä helmikuualennuksella mainiota kirjaansa Jalo Soturi. Helsingissä lauantai-iltana aiheena oli sitten jotain aivan muuta, nimittäin filosofia ja hyve-etiikka, josta meille kertoi Oskari Juurikkala. Hän opetti mm. nöyryyden ja suurisieluisuuden hyveistä. Kuulijakuntaa oli kertynyt reilut 20 henkeä.


Viikonloppu tarjosi kolme lähes täyttä päivää hauskaa yhdessäoloa katolisten tai katolismielisten nuorten tai nuorten aikuisten kanssa. Kuukauden päästä ohjelma on perinteinen, eli Tampereella aloitetaan 19.3. klo 18 osoitteessa Amurinkuja 21. Helsingissä lauantaina klo 19 Marian kirkolla pidetyn nuortenmessun (klo 18) jälkeen pidän Ketko-kurssiin yhdistettävän alustuksen paavi ykseyden merkkinä. Odotamme n. 15 ekumeenista vierasta Helsingistä ja Joensuusta. Osoittakaamme heille vieraanvaraisuutta, olkaamme runsaslukuisina paikalla ja älkäämme unohtako runsasta nyyttikestausta:)

Ei kommentteja: