maanantai 21. joulukuuta 2009

Nuortenviikonloppu Tampere-Helsinki 18.-19.12.2009 (post factum)

On aika raportoida vuoden 2009 viimeisestä katolisesta nuortenillasta Helsingissä (JOULU-ILTA). Mukaan on kuitenkin ehdottomasti liitettävä edellisenä päivänä pidetty nuortenilta Tampereella. Näistä tapahtumista muodostui yhdessä Nuortenviikonloppu, johon osallistui nuoria Tampereelta, Turusta, Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Tunnelma oli tiivis, iloinen ja lämminhenkinen, ja erityisesti ne, jotka olivat mukana alusta loppuun, jäivät ikävöimään muita ryhmäläisiä ja odottamaan seuraavaa vastaavaa tapahtumaa. Tällainen onkin tarkoitus järjestää tammikuun 3. viikonloppuna.

Perjantain ohjelma Tampereella oli seuraavanlainen: messun ja adoraation jälkeen kokoonnuimme seurakuntasaliin, missä kävimme läpi jouluevankeliumien historiallisuutta ja hengellistä sanomaa tunnin verran. Sitten soitimme pianoa ja lauloimme joululauluja. Tämän jälkeen lähdimme yhdessä kauppaan ja ostimme ruokaa, josta valmistimme sitten hienon illallisen. Viihtyisä ilta jatkui pitkään mm. twisteriä pelaten. Yöllä mentiin vielä ulos lumisotaa... ja tehtiin kävely kauniille näköalapaikalle. Nukkumaan mentiin n. 3.30 aamuyöllä (tosin jotkut olivat jääneet nukkumaan jo aiemmin).
Aamulla herättiin ymmärrettävästi suunniteltua myöhemmin, n. klo 9.30, ja tehtiin aamuhommien jälkeen aamupalaa. klo 10-14 oli sitten vapaa-aikaa, jonka aikana oli mahdollisuus tavata tuttuja, käydä jouluostoksilla tai jäädä seurakuntaan lauleskelemaan ja juttelemaan. Klo 13-14 aikaan alettiin sitten poistua kohti juna-asemaa, josta matkaa jatkettiin Helsinkiin (tosin osa Turun-delegaatiosta palasi Turkuun). Helsingissä oli jälleen pari tuntia vapaa-aikaa jouluostoksille tms. Sitten klo 18 kokoonnuimme Marian kirkolle nuortenmessuun, jossa Martin ja Jonin johdolla bändi soitti ja lauloi hienosti kuoroparvelta. Isä Rafal saarnasi siitä, mistä joulussa on todella kyse.

Messun jälkeen seurakuntasali täyttyi nuorista pikkujoulunjuhlijoista. Osallistujia oli jälleen reilut 30, joista puolisentusinaa uutta kasvoa. Ohjelmassa oli perinteisten nyyttikestien (joiden sävy oli tällä kertaa luonnollisesti jouluinen - glögiä ja makeisia riitti) lisäksi joululauluja ja jouluaiheinen DVD.

Myös joulupukki tuli yllätysvisiitille ja jakoi lahjoja kilteille lapsille. Isä Rafal päätti illan loppurukoukseen, minkä jälkeen tosin jotkut jäivät vielä saliin lauleskelemaan ja juttelemaan ylimääräiseksi tunniksi. Jäämme odottamaan ensi vuoden nuorteniltoja, jotka järjestetään taas joka kuukauden kolmantena lauantai-iltana.

Ei kommentteja: